Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@22:37:10 GMT

قدیمی ترین جنگل های جهان(+عکس)

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۲۴۱۱

قدیمی ترین جنگل های جهان(+عکس)

عصر ایران - جنگل ها همواره از گزینه های جذاب، اسرارآمیز و زیبا برای گردشگران کنجکاو محسوب می شوند. در شرایطی که بسیاری از جنگل ها در سراسر جهان نسبتا جوان هستند، تعداد انگشت شماری نیز نمونه هایی باستانی در نظر گرفته می شوند.

برخی جنگل های جهان ممکن است حدود چند هزار سال عمر داشته باشند، اما تعداد کمی نیز وجود دارند که بیش از میلیون ها سال قدمت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با هشت جنگل که به عنوان قدیمی‌ترین جنگل های تاریخ سیاره زمین شناخته می شوند، بیشتر آشنا می شویم.

جنگل بیالوویزا (Białowieża Forest) – بلاروس و لهستان

جنگل بیالوویزا در خاک دو کشور لهستان و بلاروس قرار دارد و از موارد ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است. این جنگل کهنسال میزبان بزرگ‌ترین جمعیت گاومیش های کوهان‌دار (بایسن) اروپایی است. افزون بر میزبانی از هزاران گونه مختلف، از جمله 12 هزار گونه از بی مهرگان، جنگل بیالوویزا حاوی مجموعه ای از درختان بلوط عظیم است که تخمین زده می شود بیش از 450 تا 550 سال سن داشته باشند.

جنگل یاکوشیما (Yakushima Forest) – جزیره یاکو، ژاپن

جنگل یاکوشیما در قلب جزیره یاکو قرار دارد و در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این جنگل باستانی میزبان حدود 1900 گونه مختلف است. جنگل یاکوشیما به عنوان یک جنگل بارانی معتدل باستانی تعریف می شود و میزبان "یاکوسوگی" است. این شبکه ای از درختان هزاران ساله است که قدیمی‌ترین آنها بیش از 7000 هزار سال سن دارد. به رغم بارندگی فراوان، یاکوشیما جنگلی زیبا و پرطرفدار بین گردشگران ژاپنی است.

جنگل کاکامگا (Kakamega Forest) – کنیا، آفریقا

جنگل های کاکامگا تصویری از آنچه که جنگل های بارانی گینه-کنگولی هزاران سال قبل در آفریقای مرکزی به نظر می رسد را ارائه می کند. جنگل کاکامگا از تنوع زیستی بالایی برخوردار است و به عنوان نمونه، میزبان بیش از 400 گونه پروانه است. این جنگل یکی از بهترین مکان ها برای تجربه زندگی در حیات وحش جالب توجه کنیا است.

جنگل اپینگ (Epping Forest) – لندن/اسکس، انگلیس

جنگل اپینگ با مساحتی حدود 5900 هکتار در لندن و اسکس گسترده شده و میزبان حدود 55 هزار درخت است. اپینگ به عنوان یک جنگل باستانی در نظر گرفته می شود و برخی درختان موجود در آن از زمان آنگلو-ساکسون وجود داشته اند. هنری دوم در قرن دوازدهم این جنگل خاص را به عنوان یک جنگل پادشاهی معرفی کرد.

اگرچه در مقایسه با دیگر جنگل های وسیع در سراسر جهان نسبتا کوچک است، اما جنگل باستانی اپینگ گردشی آرام در اطراف لندن و اسکس را ممکن می کند.

پاندو (Pando) – یوتا، آمریکا

پاندو که در جنگل ملی فیش‌لیک یوتا قرار دارد، نام مستعاری برای شبکه گسترده ای از درختان صنوبر لرزان است که در مجموع به دلیل شبکه گسترده و مشترک ریشه ها در خاک به عنوان یک ارگانیسم شناخته می شود.

پاندو با مساحت حدود 43 هکتار به عنوان قدیمی‌ترین ارگانیسم زنده در نظر گرفته می شود و تخمین زده می شود بین چند هزار تا 14 هزار سال سن داشته باشد. این ارگانیسم باورنکردنی با رنگ های طلایی، قهوه ای و زرد خود از ظاهر بسیار زیبا و جذابی نیز برخوردار است.

جنگل کاج باستانی بریستلکون (Ancient Bristlecone Pine Forest) – کالیفرنیا، آمریکا

جنگل کاج باستانی بریستلکون برای افرادی که به دنبال مشاهده درختان بسیار سبز هستند، مکان ایده آلی نیست. اما همان گونه که از نام آن مشخص است، این جنگل باستانی میزبان برخی از قدیمی‌ترین درختان جهان است که برخی بیش از 4000 سال سن دارند. همچنین، جنگل بریستکلون میزبان بزرگ‌ترین درخت کاج بریستلکون یعنی "درخت پدرسالار" (Patriarch Tree) است.

جنگل بارانی دینتری (Daintree Rainforest) – استرالیا

با وقوع تغییرات آب و هوایی و فعالیت های انسانی، این یک معجزه است که جنگل بارانی باستانی دین‌تری همچنان پابرجا باقی مانده است. این جنگل گرمسیری زیبا در کوئینزلند، استرالیا قرار دارد و میزبان گونه های گیاهی و جانوری مختلف است. تخمین زده می شود جنگل دین‌تری میلیون ها سال قدمت داشته باشد.

کایرو – نیویورک، آمریکا

از بسیاری جهات، جنگل بارانی دین‌تری فسیلی زنده و در حال تنفس محسوب می شود که یادآور جنگل های باستانی پیش از دوران مدرن است. اما مطالعات اخیر فسیل های جنگلی حتی قدیمی‌تر را در کایرو، نیویورک را کشف کرده اند.

در سال 2019، پژوهشگران دانشگاه بینگهمتون ریشه های فسیل شده درختان باستانی با نام علمی Archaeopteris را کشف کردند. پژوهشگران قدمت این فسیل ها را تقریبا 385 میلیون سال عنوان کردند. اگرچه تجسم ظاهر این جنگل پالئوزوئیک دشوار است، اما این درختان باستانی دارای برگ های صاف، شبکه ای گسترده از ریشه های عظیم و تنه هایی بزرگ بودند.

تماشاخانه ببینید| حمله مورچه‌خوار به لانه موریانه‌ها/ استفاده جالبی از زبان دراز و چسبناک تلخی و شیرینی‌های عکاس حیات وحش/ از داستان‌های شنیدنی هنگام عکاسی، تا تصاویری از حیات وحش ایران که تا کنون ندیده‌اید (فیلم) فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جنگل باستانی جنگل بارانی عنوان یک قدیمی ترین جنگل ها دین تری سال سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۲۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی»

برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی» همزمان با نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران در باغ موزه نگارستان آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا، برنامه‌های «تا صد سالگی»، پس از همایش «آینه‌دار دوران» برای نکوداشت استاد باستانی پاریزی طراحی شده است؛ «آینه‌دار دوران» عنوان برنامه‌های بزرگداشت استاد باستانی پاریزی است که ۷ سال قبل همزمان با روز معلم فعالیت‌هایش آغاز شد.

برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی» همزمان با نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران، هفتم خرداد ماه در باغ موزه نگارستان با افتتاح یک سالن به نام این نویسنده و استاد تاریخ  همراه خواهد بود.

در این سالن آثار اهدایی هنرمندان با موضوع باستانی پاریزی به نمایش گذاشته خواهد شد.

همچنین در این روز برنامه خلق ۱۰۰ تصویر با موضوع زندگی و آثار محمد ابراهیم باستانی پاریزی توسط ۱۰۰ تصویرگر آغاز می‌شود. قرار است در تولد این نویسنده تصاویر به نمایش گذشته شود.

قرار است از آغاز برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی» در خرداد ماه ۱۴۰۳ تا صدمین سال تولد این ادیب در دی ماه ۱۴۰۴، سلسله برنامه‌هایی به نام و برای او برگزار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی»
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری
  • گشت وگذار شبانه پلنگ در جنگل ساری
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • دبی میزبان بزرگ‌ترین فرودگاه جهان می‌شود
  • (ویدئو) جسد‌های باستانی ۲۷۰۰ در رامهرمز از بین رفتند
  • جسد‌های باستانی سالم در ایران بعد از کشف نابود شدند! | فیلم
  • پرچمداران قدیمی ترین مسابقه خودروهای اسپرت جهان (فیلم)